Alte știri

La Comrat continuă lucrările de lichidarea a consecințelor ploilor abundente

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să gestioneze situația în urma precipitațiilor abundente  în UTA Găgăuzia. La fața locului activează Statul Major al IGSU care are menirea de a lua decizii în domeniul lichidării consecințelor ploilor abundente.

În seara zilei de 30 septembrie conducerea Inspectoratului reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu a organizat o ședință în care a avut loc totalizarea tuturor acțiunilor întreprinse de forțele implicate la lichidarea intemperiilor. Potrivit IGSU pentru lucrări de pomparea a apelor din gospodării, dar și înlăturarea nămolului din ogrăzile oamenilor au fost mobilizați 155 de oameni cu 33 unități de tehnică.

Pe parcursul zilei de ieri salvatorii, polițiștii, carabinierii, soldații, dar și reprezentanții autorităților publice locale s-au mobilizat efectuând lucrări de curățare a nămolului în 27 de gospodării particulare din orașul Comrat. Totodată au fost eliberate de deșeuri 4 fântâni, iar mai multe porțiuni de drum local au fost curățate de nămol.

Tot pe parcursul zilei de 30 septembrie Serviciul de Intervenție Gaze a efectuat lucrări de restabilire a conductelor de alimentare cu gaze naturale, fiind reconectați la alimentarea cu gaze 392 de consumatori.

Lucrările de lichidarea a consecințelor ploilor abundente vor continua și pe 1 octombrie, iar situația va fi gestionată de responsabili din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

loading...

Comments are closed.