La Congresul PPE, PLDM a reiterat angajamentul său de a promova în continuare adevăratele valori europene contrare aspirațiilor autocrate care bântuie în regiune

Republica Moldova face parte din spațiul civilizațional european, iar Democrația, Libertatea și Statul de Drept sunt pilonii pe care se ține Uniunea Europeană.

În acest sens, Partidul Liberal Democrat din Moldova participând la Congresul PPE în perioada 6-7 Martie 2024 din București a reiterat angajamentul său de a promova în continuare adevăratele valori europene contrare aspirațiilor autocrate care bântuie în regiune.

“În cadrul discuțiilor purtate de delegația PLDM la Congresul PPE cu oficialii europeni s-a remarcat angajamentul asumat începând cu perioada anilor 2009 de a menține acest vector de dezvoltare, remarcând efortul constant depus în scopul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, construcție politică care nu are alternativă mai prielnică pentru țările din spațiul european.

În pofida perioadei dificile prin care trece Republica Moldova, împreună cu oamenii noștri vom reuși să aducem bunăstarea, unitatea cetățenilor, buna înțelegere cu țările vecine, pacea, dar și promovarea statului de drept în țara noastră.

Uniunea Europeană este despre oameni, iar acest principiu este prioritar pentru Partidul Liberal Democrat din Moldova.

În contextul participării la Congresul PPE, vicepreședinții Lidia Sanduleac, Sergiu Burlacu și Ion Ciontoloi au avut un șir de întâlniri cu partenerii din Uniunea Europeană.

De menționat este faptul că delegația PLDM a transmis președintelui PPE Manfred Weber, președintei Parlamentului European Roberta Metsola mesajul Partidului Liberal Democrat din Moldova prin care noi reafirmăm angajamentul de a promova adevăratele valori europene, bazate pe Libertate, Pace și promovarea Statului de Drept.
În același timp delegații au mulțumit președintelui Manfred Weber inclusiv pentru suportul acordat Republicii Moldova în timpurile dificile, inclusiv prin deschiderea ușilor UE pentru comercializarea produselor moldovenești anunțată în 2014 de la sediul PLDM.

Totodată, în cadrul participării la Congresul PPE, au fost discutate aspectele dezvoltării și cooperării regionale cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Relațiilor, Adrian – Ioan Veștea și președintele Consiliului Județean Sibiu , doamna Daniela Câmpean.

O altă întâlnire la fel de importantă a avut loc cu europarlamentarul Eugen Tomac, care constant depune eforturi în Parlamentul Uniunii Europene în scopul acordării unui sprijin esențial Republicii Moldova în parcursul său european”, este comunicatul PLDM.

Total
0
Shares
Total
0
Share