Alte știri

La Edineţ a fost lansat un proiect de dezvoltare finanţat de Uniunea Europeană

Pinterest LinkedIn Tumblr

”Edineț – oraș cu perspectivă” este genericul unui proiect, finanțat de Uniunea Europeană, lansat astăzi în această localitate. Programul va fi implementat de Primăria Edineț în parteneriat cu cea a municipiului Alba Iulia (România), transmite Moldpres.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

“Edineț are un potențial mare de a deveni un oraș modern, în care locuitorii se vor bucura de condiții de trai și de muncă mai bune și de spații urbane amenajate pentru a petrece timpul liber într-o ambianță plăcută. Proiectul va susține întreprinderile din localitate pentru a crea noi locuri de muncă, va dezvolta spațiile urbane precum străzi și parcuri, de asemenea va oferi suport pentru achiziționarea de transport public ecologic. Echipa Europa, adică UE și partenerii din statele membre, vine la Edineț pentru a contribui la îmbunătățirea vieții cetățenilor”, a declarat la evenimentul de lansare a proiectului șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

La rândul său, primarul municipiului Edineț, Constantin Cojocaru, a menţionat că ”UE rămâne a fi partenerul principal al Republicii Moldova si pentru Edineț în particular”. “E bine să conștientizăm cu toții acest lucru. A fi în asentiment cu valorile europene și a construi Europa la noi acasă  rămâne a fi un deziderat pentru noi. Apreciem implicarea si bunele practici ale colegilor din acest spațiu întru promovarea adevăratelor valori social-umane. Respect partenerilor români, respect UE”, a spus edilul de la Edineţ.

Scopul proiectului ”Edineț – oraș cu perspectivă”, care urmează a fi implementat în perioada 2021-2025, este de a îmbunătăți calitatea dezvoltării urbane, serviciile publice și, în general, condițiile de trai ale cetățenilor din municipiu, prin aplicarea de soluții inteligente în mai multe domenii de dezvoltare urbană.

Bugetul proiectului este de circa 4,4 milioane de euro, dintre care 4,1 mln de euro constituie grant din partea Uniunii Europene prin programul ”Autorități Locale: Parteneriate pentru orașe durabile 2020”, iar restul – contribuția partenerilor de implementare.

loading...

Comments are closed.