Actualitate

La Fălești sunt în plină desfășurare lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă

Pinterest LinkedIn Tumblr

În orașul Fălești sunt în plină desfășurare lucrările de construcție-montaj în cadrul unui proiect de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, finanțat de Uniunea Europeană. Grație acestui proiect, peste 15 mii de localnici vor avea acces la apă potabilă sigură, transmite Moldpres.

Specialiștii Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au efectuat în această săptămână o vizită de monitorizare în teren, pentru a se documenta în privința executării lucrărilor în cadrul proiectului. „Împreună cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului au fost monitorizate porțiuni de aducție aflate în proces de montare. S-a constatat că lucrările în cadrul proiectului sunt executate în conformitate cu graficul”, au explicat pentru MOLDPRES surse de la ADR Nord.

În urma realizării proiectului, rețelele de alimentare cu apă din orașul Fălești vor fi extinse cu 2,4 km și vor fi construite 2,6 km de rețele de aducție. Conform contractului de antrepriză, semnat la sfârșitul lunii noiembrie 2020, lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești urmează să fie executate în decurs de zece luni calendaristice. Valoarea acestui contract constituie 35,49 milioane de lei, dintre care 3,31 milioane de lei reprezintă cofinanțarea Primăriei orașului Fălești.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)  Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

loading...

Comments are closed.