Actual

La Geneva, Ion Ceban s-a întâlnit cu coordonatorul de proiect Global Smart City Partnership și cu reprezentanți ai Băncii Mondiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul vizitei la Geneva, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu coordonatorul de proiect Global Smart City Partnership Program Urban, Disaster Risk Management, Resilience & Land, Andrei Iatsenia, cu reprezentanții Băncii Mondiale și ambasadorul Republicii Moldova la Geneva Tatiana Molcean.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre demersul expediat către oficiul Băncii Mondiale din Republica Moldova, ca urmare a mai multor ședințe dintre primăria Chișinău și Banca Mondială. În cadrul demersului au fost enumerate solicitările de asistență tehnică cu privire la dezvoltarea transportului urban din Chișinău.

În baza demersului și informației transmise, consultanții Băncii Mondiale au aplicat la Programul “Global Smart City Partnership”, iar pe 24 iulie, aplicația a fost acceptată. În cadrul acestui program, experții Băncii Mondiale și reprezentanți din cadrul mai multor companii din Elveția urmează să acorde asistență tehnică municipalității în domeniul transportului și infrastructurii.

Totodată, Ion Ceban a vorbit și despre alte proiecte de infrastructură, despre acele acțiuni deja realizate de către primăria Chișinău, inclusiv cele cu privire la aplicarea la mai multe proiecte internaționale de dezvoltare a municipalității pe toate domeniile de infrastructură.

Citește și: Ion Ceban, prezent la Forumul ONU al Primarilor din Geneva. Edilul va vorbi despre cum capitala a luptat cu Covid-19 și ce acțiuni vor fi întreprinse post-pandemie

loading...

Comments are closed.