Social

La inițiativa președintelui Maia Sandu, datornicul nu va putea fi evacuat din casă în perioada rece a anului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Debitorii nu vor putea fi evacuați din casă în perioada rece a anului dacă nu dispun de o altă locuință corespunzătoare unde s-ar putea muta. Aceeași măsură se aplică în timpul declarării stării de urgență, de asediu sau de război, precum și în cazul declarării stării de urgență în sănătate publică. Deputații au votat, în lectura a doua, proiectul de modificare a Codului de Executare, transmite IPN.

Inițiativa legislativă aparține președintelui țării, Maia Sandu. Șefa statului precizează că modificările din proiect urmăresc scopul de a evita situațiile în care debitorul și membrii lui de familie sunt lăsați fără loc de trai și adăpost. Totodată, este extinsă lista bunurilor și veniturilor debitorilor care nu pot fi urmărite. Printre ele se numără bunurile de uz personal sau casnic, inclusiv mobilierul, cu condiția că valoarea fiecăruia să nu depășească suma de 5000 de lei. De asemenea, lista a fost completată cu bunurile copiilor debitorului, obiectele de cult religios, verighetele sau alte obiecte care au o valoare sentimentală sau personală.

Mai mult, în cazul în care debitorul este agricultor, nu pot fi urmărite alimentele necesare până la noua recoltă, animalele destinate obținerii mijloacelor de subzistență și furajele necesare pentru aceste animale până la noua recoltă.

loading...

Comments are closed.