La întrevederea cu delegația OSCE/ODIHR, Ion Ceban a dezvăluit abuzurile din campania electorală

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut ieri o întrevedere crucială cu reprezentanții Misiunii de Observare a Alegerilor din cadrul Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului OSCE/ODIHR. În cadrul discuției, au fost abordate subiecte esențiale legate de campania electorală pentru alegerile locale din Chișinău.

Ceban a prezentat reprezentanților OSCE programul electoral și echipa Partidului MAN, subliniind angajamentul său pentru o campanie electorală transparentă și orientată spre nevoile comunității. De asemenea, s-a discutat despre strategiile de promovare a campaniei electorale, cu accent pe utilizarea eficientă a resurselor financiare limitate.

O temă importantă a discuției a fost relația cu Comisia Electorală Centrală (CEC). Ceban a exprimat preocupare cu privire la absența unor răspunsuri clare din partea CEC și la atitudinea diferențiată a comisiei față de diferiți actori politici.

În context, primarul a evidențiat poziția Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) cu privire la regulamentul de difuzare a publicității politice și electorale, subliniind lipsa de atenție acordată acestui aspect de către CEC. De asemenea, s-a menționat o percepută lipsă de imparțialitate în raportul realizat de Promo-LEX.

De asemenea, Ion Ceban a informat reprezentanții Misiunii de Observare a Alegerilor (MOA) despre utilizarea abuzivă a resurselor administrative de către unele partide, subliniind promovarea elementelor din programele electorale finanțate din bani publici.

Această întâlnire a reprezentat un moment esențial în informarea Misiunii de Observare a Alegerilor (MOA) din cadrul Biroului OSCE/ODIHR cu privire la provocările întâmpinate în această campanie electorală.

Ion Ceban și echipa sa s-au angajat să rămână deschiși la dialog și să continue lupta pentru o campanie electorală corectă și echitabilă.

Total
0
Shares
Total
0
Share