Economic

La Ministerul Economiei au fost discutate problemele legate de comercializarea miezului de nucă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a organizat o ședință de lucru cu reprezentanții mai multor instituții de profil, în cadrul căreia au fost discutate problemele legate de comercializarea miezului de nucă și au fost elucidate impedimentele cu care se confruntă agenții economici din sector.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, la ședința la care au participat reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Finanțelor, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Serviciului Vamal, Serviciului Fiscal de Stat și Consiliului Concurenței s-a pus în discuție prețul redus de achiziție a miezului de nucă de la persoanele fizice, precum și simplificarea cerințelor pentru colectarea, comercializarea și exportul miezului de nucă.

Scopul discuției a fost asigurarea unui mediu concurențial echitabil pe piață și identificare unor soluții viabile pentru susținerea antreprenorilor antrenați pe întreg lanțul valoric al culturii nucifere.

S-a stabilit că dezbaterea va continua pe platforma parlamentară, intervenindu-se cu un alt set de acțiuni pentru asigurarea diversificării piețelor de desfacere și creșterea numărului de companii exportatoare din Republica Moldova.

În anul 2022 au fost înregistrate 22 de companii exportatoare de miez de nucă.

loading...

Comments are closed.