La noi în țară va fi constituită Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie

Începând cu anul 2024, în Republica Moldova va fi instituită Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie. Executivul a aprobat, astăzi, structura organizatorică și regulamentul în baza căruia va activa instituția.

Documentul reglementează misiunea, domeniile de activitate, atribuțiile și modul de organizare a activității Agenției. Instituția va fi responsabilă de implementarea, monitorizarea și evaluarea politicilor de prevenire şi combatere a violenței împotriva femeilor și a violenței în familie, coordonarea activității interinstituționale și facilitarea cooperării autorităților administrației publice abilitate cu societatea civilă.

Agenția va avea statut de autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului și va include 22 de unități de personal, dintre care 6 funcții de conducere, 15 funcții de execuție și o funcție de deservire tehnică.

Total
0
Shares
Total
0
Share