La ocazie? Maia Sandu pleacă spre Paris în același avion în care se află și Emmanuel Macron

Maia Sandu pleacă spre Paris în același avion în care se află și Emmanuel Macron, relevă imaginile și detaliile publicate de către Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

”După finalizarea programului de la Summetul Francofoniei, împreună cu președintele francez Emmanuel Macron, președintele Maia Sandu, șefa diplomației franceze Catherine Colonna și echipele noastre, în drum spre Paris, unde va avea loc Conferința de sprijin a Moldovei, am vorbit despre pașii pe care îi întreprindem pentru aprofundarea cooperării dintre țările noastre, impactul benefic al investițiilor franceze care contribuie la modernizarea europeană, dar și asistența oficială pentru dezvoltare necesară în drumul reformelor inițiate de autorități în procesul de integrare europeană”, a scris Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe.

”Am mai discutat și ultimele pregătiri pentru cea de-a treia reuniune a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, găzduită de Franța și care va demara mâine la Paris. Mulțumesc mult, Franței, României și Germaniei, co-președinții Platformei, care alături de prietenii noștri din G7, UE și organizațiile internaționale transmit un semnal clar privind consolidarea acestui nou format ca instrument pentru coagularea sprijinului internațional necesar țării noastre.

Moldova are prieteni buni, împreună cu care vom izbuti să depășim costurile dramatice ale războiului asupra economiei și a sectorului energetic.

Împreună, vom aduce Moldova în Uniunea Europeană”, a mai declarat oficialul.

Total
0
Shares
Total
0
Share