La Orhei începe achitarea ajutorului de 1000 de lei din partea lui Ilan Șor, anunță Consiliul Raional

Miercuri, 11 octombrie, în cadrul ședinței Consiliului Raional Orhei, a fost semnat un contract de sponsorizare menit să ofere suport financiar suplimentar pensionarilor cu venituri reduse din oraș și raionul Orhei. Potrivit acestui acord, pensionarii din Orhei cu venituri sub 3000 de lei vor primi un supliment de 1000 de lei la pensiile lor, începând cu luna octombrie.

Acest sprijin financiar, cunoscut sub denumirea de “Supliment la Pensiile Mici”, este finanțat din surse extrabugetare și face parte dintr-un program social inițiat de primarul de onoare al municipiului Orhei, Ilan Șor, un cunoscut om de afaceri și politician. Inițiativa a fost anunțată public pe 1 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate.

Pentru a beneficia de acest ajutor, pensionarii cu venituri sub 3000 de lei pot depune cereri la locul de reședință, la Primărie, prin intermediul serviciului de asistență socială.

De menționat că o inițiativă similară a fost implementată recent și în Găgăuzia, unde peste 3000 de cereri au fost depuse în doar câteva zile, subliniind necesitatea crescută de sprijin financiar în rândul pensionarilor cu venituri mici din diferite regiuni ale țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share