La Parlament a fost discutată accelerarea reformei administrației publice în Republica Moldova

La Parlament a fost lansată o platformă de comunicare privind consolidarea capacităților administrative și accelerarea reformei administrației publice în Republica Moldova. Discuțiile au vizat procesul de reformare și dezvoltare strategică a teritoriilor din Republica Moldova, inclusiv au fost abordate problemele legate de implementarea reformei administrației publice.

La eveniment au participat președinta Comisiei administrație publică, Larisa Voloh, membrii comisiei, experți în administrație publică, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare și ai societății civile din Republica Moldova și din România.

Dialogul s-a axat pe identificarea unui plan de acțiuni care să contribuie la îmbunătățirea standardelor administrației publice și de implementare a reformelor în toate domeniile administrației.

În cadrul discuțiilor, președinta Comisiei parlamentare administrație publică, Larisa Voloh a declarat: „Cred că prin dialog putem identifica cele mai bune soluții și să dezvoltăm viziuni de regândire a sistemului administrativ. Ne propunem să organizăm astfel de întruniri sistematic, pentru a accelera procesul reformei administrației publice. Parcursul european poate fi asigurat prin reforme durabile la care participă majoritatea actorilor sociali”.

Participanții la eveniment au vorbit și despre necesitatea consultărilor cu partenerii externi, în special Consiliul Europei, în contextul obținerii statutului de stat candidat la Uniunea Europeană.

La final, părțile și-au exprimat deschiderea în stabilirea unor relații bune de cooperare și organizarea unor ședințe de lucru pentru a elabora o strategie bine definită și a fi identificate soluții pentru cele mai stringente probleme din sistem.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share