Alte știri

La pescuit în toiul nopții și fără actele necesare. Ce pedeapsă au primit trei tineri din Briceni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei tineri s-au ales fiecare cu câte două amenzi contravenționale pentru că se aflau la pescuit în zona de frontieră cu abaterea de la regulile legale. Planurile lor au fost zădărnicite de către polițiștii de frontieră aflați în misiune de serviciu pe sectorul de responsabilitate a Direcției regionale Nord.

Incidentul a fost înregistrat în data de 16 iulie curent, la ora 22:50 când patrula SPF Briceni a observat trei persoane pe malul lacului din proximitatea satului Bulboaca. Tinerii desfășurau activități de pescuit ilegal în zona de frontieră, cu unelte interzise și cu încălcarea regulilor de pescuit, neavând aviz prealabil și actele de identitate asupra lor.

Din cercetările preliminare au fost identificate persoanele ca fiind originare din raioanele Ocnița și Briceni cu vârstele cuprinse între 24 și 27 de ani. La fața locului a fost depistată o plasă de pescuit de aproximativ 50 metri, pește în număr de zece bucăți de diferite specii, cantitatea totală fiind aproximativ cinci kg.

Audiați, bărbații au comunicat nu că cunoșteau despre regulile de aflare în zona de frontieră. Această justificare nu i-a scutut însă de amenzile contravenționale conform art. 114 al.(2) și art. 332 al.(1).
În repercursiune, informația consemnată, uneltele de pescuit și marfa a fost transmisă reprezentanților Ispectoratului pentru Protecția Mediului, raionul Briceni.

loading...

Comments are closed.