Economic

La Președinție s-a discutat despre oportunitățile de afaceri din Moldova cu un grup de investitori internaționali

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Președinție s-a discutat cu reprezentanții grupurilor de investitori DFC (SUA), Swedfund (Suedia), Proparco (Franța), Finnfund (Finlanda), invitați în țara noastră de către un offshore, care activează de mai mulți ani în Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Interlocutorii au discutat despre oportunitățile de investiții și afaceri oferite de către piața noastră. Șefa statului a subliniat că Republica Moldova își dorește să construiască o economie puternică și rezilientă și este angajată ferm în realizarea reformelor care vor îmbunătăți mediul de afaceri.

Oamenii de afaceri au fost încurajați să investească în Moldova, în special în producerea și stocarea energiei, agricultura cu valoare adăugată înaltă, infrastructură logistică și sectorul tehnologiilor informaţionale.

Pe de altă parte, percepția mediului de afaceri cu privire la economia Moldovei este pesimistă. Ceva mai optimiste sunt companiile mici, cele din agricultură. Mai pesimiste sunt cele din construcție. Antreprenorii se declară afectați de creșterea prețurilor, inclusiv a costurilor de producție. De asemenea, ei invocă lipsa angajaților calificați, dar și dificultăți legate de războiul din Ucraina. Sunt semnalate dificultăți în vinderea mărfurilor și identificarea clienților noi, impozite mari și legislație imperfectă. Sunt și antreprenori care acuză corupție. Constatările se conține în Barometrul de afaceri din Republica Moldova realizat de compania de cercetări sociologice „Date Inteligente” și prezentat de către Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.