La propunerea lui Adrian Albu, Chișinăul ar putea fi inclus în proiectul “Cercetarea urbanistică internațională”, alături de alte capitale și orașe mari

Municipiul Chișinău ar putea fi inclus în proiectul “Cercetarea urbanistică internațională”, alături de alte capitale și orașe mari din cadrul statelor BRICS. Scopul proiectului este identificarea problemelor principale, cu care se confruntă orașele mari și capitalele, precum și elaborarea soluțiilor necesare, prin schimb de experiență.

Propunerea de a include capitala Republicii Moldova în acest studiu amplu a fost făcută de către Adrian Albu, candidatul desemnat al PSRM pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, acesta participând în aceste zile la discuțiile din cadrul panelului “Urban Hub”, organizat pe platforma Forumului Economic Estic.

“Împreună cu moderatorul discuțiilor la acest panel, viceministrul Construcțiilor și Complexului Locativ Comunal al Federației Ruse, Nikita Stasișîn, dar și cu alți participanți, am discutat despre actele permisive în domeniul construcțiilor, care sunt atât de necesare și Chișinăului pentru a face regulă clară în acest domeniu. De asemenea, au fost prezentate un șir de proiecte sociale, prin care cetățenii beneficiază de o locuință accesibilă, pe fundalul prețului înalt la imobile. Au fost examinate și diverse soluții pentru problema parcărilor, inclusiv în preajma blocurilor de locuit.

Panelul “Urban Hub” nu este doar un generator de idei și inovații, dar și o posibilitate de a face schimb de experiență și preluarea celor mai bune practici din întreaga lume”, a declarat Albu.

În marja Forumului Economic Estic, candidatul PSRM a avut o întâlnire și cu vicepreședintele executiv al unei mari corporații chineze în domeniul investițiilor internaționale “XY International Investment”, Hue Hailong.

“Corporația “XY International Investment” are o experiență bogată de cooperare în plan global în domeniile infrastructurii și transportului, și este interesată în extinderea activității sale în Europa. În context, am discutat posibilitatea participării partenerilor chinezi în modernizarea infrastructurii municipiului Chișinău, dar și ideea realizării în comun a unui proiect important cum ar fi transportul feroviar electric pe centura Chișinăului”, a relatat Albu despre această întrevedere.

Amintim că duminică, 5 noiembrie curent, la nivel național vor avea loc alegeri locale generale.

Total
0
Shares
Total
0
Share