La propunerea lui Radu Marian, deputații au votat unele modificări fiscale privind documentarea tranzacțiilor

Aplicarea ștampilei pe documentele primare nu va fi obligatorie, iar bonurile emise de echipamente de casă și control vor fi acceptate ca documente confirmative pentru deducerea cheltuielilor (nu se aplică în cazul TVA), în cazul plății prin intermediul cardului bancar corporativ.

Aceste două prevederi se conțin într-un proiect de modificare a Codului fiscal și a Legii cu privire la contabilitate și raportare financiară, lansat cu titlu de inițiativă legislativă de Radu Marian, vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe.

Documentul a fost votat, astăzi, de deputați în prima lectură.

Potrivit autorului, deși legea deja demult nu obligă pe nimeni să ceară ștampilă, în multe cazuri se insistă pe ea. De aceea, se propune excluderea sintagmei ”L.Ș.” din facturile fiscale și din alte documente primare de strictă evidență utilizate în activitatea de întreprinzător, cu specificarea expresă a acestei prevederi.

Acceptarea în contabilitate a bonului de casă emis de către echipamentele de casă și control pentru achizițiile cu cardul bancar corporativ ar oferi o ușurare semnificativă pentru agenții economici, în special în cazul cumpărăturilor de mică valoare. Timpul irosit pentru completarea facturilor fiscale, eliberarea lor, semnarea lor de către toate părțile tranzacției va putea fi utilizat pentru activități mult mai productive, menționează deputatul.

Radu Marian a argumentat că proiectul de lege vine ca reacție la multiplele adresări din partea reprezentanții micului business privind problemele birocratice ce le întâmpină aceștia la desfășurarea activității de întreprinzător, în special la procurările de mică valoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share