La propunerea PAS, angajații vor putea fi dați afară de la muncă mult mai ușor

La propunerea PAS, Codul muncii va fi modernizat și ajustat la realitățile economice și tehnologice ale secolului XXI, iar angajații vor putea fi concediați mai ușor.

Potrivit autorilor, modificările vin să reducă birocrația în domeniu, să ajute companiile să creeze cât mai multe locuri de muncă și să introducă mecanisme clare de evaluare a performanțelor funcționarilor publici.

Printre principalele prevederi: posibilitatea concedierii pentru lipsă de performanță în baza unui regulament intern de evaluare; unificarea procesului de evaluare a funcționarilor publici într-un singur proces (o dată la 6 luni); extinderea perioadei de probă maximă pentru toate categoriile de salariați de la 3 la 6 luni; etc.

Dan Perciun: „Unul din obiectivele importante pentru Republica Moldova este să ajungă economic țările din regiune, ca să putem reduce din exodul masiv al oamenilor și să oferim aici un nivel de bunăstare comparabil cu cel din alte țări.

În acest context, este crucial să inițiem reforme pe alocuri dureroase, dar necesare, pe toate segmentele, pentru a impulsiona acest proces. Aici vorbim și de reforma Codului Muncii, Codului Fiscal, regândirea sistemului educațional, reforma justiției”.

Total
0
Shares
Total
0
Share