La propunerea PAS, Virginia Moraru a fost numită în funcția de membru al Comisiei politice de evaluare externă a procurorilor

Virginia Moraru a fost numită în funcția de membru al Comisiei politice de evaluare externă a procurorilor. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 63 de deputați.

Candidatura Virginiei Moraru a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Aceasta este licențiată în drept și are diplomă de magistru în drept. Până în prezent, Virginia Moraru a deținut funcția de consilier juridic superior în cadrul Secretariatului Comisiei de evaluare a procurorilor. De asemenea, în perioada iulie 2022 – iulie 2023, a ocupat funcția de analist juridic superior în cadrul Secretariatului Comisiei Pre-Vetting. Anterior, a fost angajata Centrului Național Anticorupție și lector universitar.

Comisia de evaluare externă a procurorilor este constituită din șase membri, numiți cu votul a 3/5 din numărul deputaților aleși. Trei candidaturi sunt propuse de partenerii de dezvoltare, iar restul – de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției.

Proiectul de hotărâre intră în vigoare la data adoptării.

Recent, în urma unui scandal, Tatiana Răducanu, mătușa unui finanțator al PAS, a demisionat din componența acestei comisii politice.

Total
0
Shares
Total
0
Share