La protestul de astăzi au participat aproximativ 6500 de oameni, iar alții 3500 nu au mai ajuns la Chișinău, anunță Poliția

Poliția a fost la datorie și a asigurat ordinea publică la acțiunea de protest din centrul capitalei la care au participat aproximativ 6500 de cetățeni. Potrivit IGP, transportul planificat pentru astăzi a fost pentru minim 9634 persoane, dar nu precizează de ce celelalte aproximativ 3500 persoane nu au mai ajuns în PMAN.

Protestatarii au încercat să instaleze corturi pe partea carosabilă, insă, la solicitarea poliției le-au transferat în scuarul Parlamentului. Organizatorii protestului au colaborat cu organele de drept.

A fost documentat un număr limitat de incidente minore.

Menționăm că Poliția și ANTA au creat filtre la intrările din Chișinău, iar mai autocarele pline cu protestatari au fost trase pe dreapta.

Fostul șef adjunct al Inspectorului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc a dat numele a trei șefi actuali din poliție, care “au oprit între 3000 și 3500 de protestatari să ajungă astăzi la Chișinău”. Potrivit lui Cavcaliuc, acești șefi din poliție, unul dintre care a fost reținut anterior pentru acte de corupție, “se laudă Maiei Sandu” cu numărul mare de protestatari blocați în teritoriu.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share