La reuniunea Consiliului OSCE, Republica Moldova va reitera condamnarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei

În perioada 29 – 30 noiembrie, delegația Republicii Moldova participă la cea de-a 30-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Skopje, Macedonia de Nord.

Reuniunea va începe cu un panel dedicat Ucrainei, cu genericul ”Războiul de agresiune împotriva Ucrainei și necesitatea OSCE-ului funcțional pe timp de conflict”, în care statele partenere vor condamna agresiunea nejustificată a Federației Ruse contra Ucrainei.

”La fel, înaintea votului Consiliului European din decembrie, voi avea mai multe întrevederi bilaterale cu omologii din statele membre ale Uniunii Europene pentru a asigura sprijinul deplin în etapele următoare ale procesului de aderare al Republicii Moldova la UE.

În cadrul conferinței ministeriale, delegația Republicii Moldova va reitera condamnarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei, va face din nou un apel ferm de retragere a trupelor ilegale ale Federației Ruse de pe teritoriul țării noastre, dar și va discuta despre importanța rezolvării pașnice a conflictului transnistrean”, a anunțat Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share