Alte știri

La sfârșitul lunii august, bugetarii vor avea o minivacanță

Pinterest LinkedIn Tumblr

La sfârșitul lunii august, bugetarii vor avea o minivacanță de cinci zile. Angajații din sistemul public vor avea liber de pe 27 august, când este marcată Ziua Independenței, până pe 31 august – sărbătoarea „Limba noastră”, transmite IPN.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Conform unei hotărâri de Guvern, ziua de 28 august se consideră zi de odihnă, iar ziua de 22 august– zi lucrătoare.

La începutul lunii iunie, Guvernul a stabilit modul de recuperare a zilelor declarate libere în starea de urgenţă de către Comisia pentru Situații Excepționale. Bugetarii recuperează 12 zile de sâmbătă, cu regim special de muncă. Pentru recuperarea celor 12 zile, au fost stabilite zile lucrătoare sâmbetele de 13 iunie, 27 iunie, 4 iulie, 18 iulie, 1 august, 15 august, 5 septembrie, 19 septembrie, 3 octombrie, 17 octombrie, 31 octombrie și 14 noiembrie. În aceste zile, activitatea salariaților cu durata normală a timpului de muncă se organizează de la 8.00 până la 16.30, cu pauza de masă de la 12.00 până la 12.30.

Pe parcursul anului, zile de sărbătoare nelucrătoare sunt: 1 ianuarie (Revelion), 7 și 8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi), 8 martie (Ziua internațională a femeii), prima şi a doua zi de Paşti conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămînă după Paşti (Paştele Blajinilor); 1 mai (Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii), 6 mai (Paștile Blajinilor), 9 mai (Ziua Victoriei/Ziua Europei), 1 iunie (Ziua internațională a copilului), 27 august (Ziua Independenței), 31 august (Sărbătoarea „Limba noastră”) și 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou).

loading...

Comments are closed.