Alte știri

La Spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău a fost deschisă o nouă secție de terapie intensivă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Primăria Chișinău au deschis astăzi o nouă secție de terapie intensivă la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Primăria a informat că municipalitatea a finanțat lucrările de reparație capitală, în valoare de peste 10 mln de lei, iar dotarea cu echipament a fost asigurată de Ministerul Sănătății, Banca Mondială și alți parteneri externi. Noua secție de terapie intensivă și reanimare a Spitalului „Sfânta Treime” are o capacitate de 14 paturi și este dotată integral pentru prestarea serviciilor de terapie intensivă.

Directorul spitalului, Oleg Crudu a declarat că odată cu celebrarea a 45 de ani de la fondarea instituției medicale, spitalul „Sfânta Treime” devine instituția cu cel mai mare număr de locuri pentru terapie intensivă din Republica Moldova – 68. „Dotarea acestei secții face posibilă aplicarea noilor tehnologii și metode de tratament avansate, pentru a oferi șansă bolnavului critic de a supraviețui, dar și a ne bucura de succesele noastre, pentru că orice viață salvată reprezintă o bucurie pentru medici”, a menționat acesta.

Costul total al investițiilor este de cca 50 mln de lei, 10 milioane au fost alocate de Primăria capitalei iar restul sumei de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și partenerii de dezvoltare.

loading...

Comments are closed.