Social

La ULIM a fost marcat începutul noului an de studii: „Ne deosebim de celelalte instituții prin atitudinea ce demonstrăm față de studenți”

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 3 septembrie, anul curent, în incinta ULIM, studenții anului I, părinții, corpul didactic și personalul auxiliar au participat la inaugurarea oficială a anului de studii 2018-2019.

Programul festiv a debutat cu intonarea Imnului de stat și cu un moment de reculegere în memoria regretatului rector ULIM acad. Andrei Galben, promotor al conceptului de învățământ superior alternativ sistemic din RM, manager de excelență, angajat plenar în viața universitară, socio-politică și culturală a țării. La 2 septembrie curent fondatorul ULIM ar fi împlinit vârsta onorabilă de 70 de ani.

În continuare, cu mesaje de felicitare și încurajare adresate studenților au venit reprezentanții administrației ULIM, decanii celor 7 facultăți din cadrul instituției și membri distinși ai mediului academic.

ULIM este o universitate de prestigiu, cu o atmosferă distinctă și o vocație internațională, care la 16 octombrie va împlini 26 ani de la fondare. Profesorii de la ULIM pun preț pe dezvoltarea profesionalizării și creativității studenților, organizează activități instructiv-educative în vederea formării abilităților necesare specialității alese”, – a subliniat prof. univ., dr. hab. Elena Prus, prorector pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale.

Dr. conf. univ. Alexandru Cauia, prorector pentru Strategie Academică și Programe de Studii a impulsionat studenții să profite de oportunitățile oferite de facultățile din cadrul universității: ”ULIM se deosebește de celelalte instituții de învățământ superior din țară prin atitudinea pe care o demonstrează față de studenți. La fel, doar noi putem să ne mândrim prin faptul că în cel mai scurt timp vom deschide sediul Clinicii Juridice ULIM , unde dvs. veți putea consulta persoane care au diverse dificultăți juridice sau chiar să aplicați și să participați la proiecte cu finanțare internațională.

Decanii facultăților conf. univ., dr. Lilia Mărgineanu, conf. univ., dr. Valeriu Baeșu, conf. univ., dr. Svetlana Rusnac, lect. univ., drd. Alexandru Grecu, conf. univ., dr. Vasile Socolov, conf. univ., dr. Carolina Dodu-Savca și lect. univ., drd. Viorica Țîcu au exprimat mesaje de bun venit, i-au îndemnat pe tineri să studieze temeinic și să meargă cu încredere spre scopurile propuse: ”Felicitări, dragi studenți, pentru alegerea matură pe care ați făcut-o, alegerea de a fi astăzi în Aula Magnifică, în inima Chișinăului, într-o instituție de avangardă. Bine ați venit în Familia ULIM! Să știți că ați ales să vă lansați de pe o treaptă înaltă pentru trei ani de studii la ciclul licență, minimum pentru trei ani și maximum de-a lungul vieții”, – a exprimat conf. univ., dr. Carolina Dodu-Savca, decanul Facultății Litere.

În cadrul ceremoniei au rostit mesaje de salut șefii instituțiilor internaționale cu sediul la ULIM: Dna Roxana Țurcanu-Tolomey, responsabila Antenei din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), Dl dr. Wang Yifeng, directorul Institutului de limbă și cultură chineză ”Confucius” ULIM și Dl Han Ho Jin, Directorul Centrului de limbă și cultură coreeană „Se Jong” . Mai mult, s-au reunit și foștii absolvenți ULIM, care au reușit să-și construiască o carieră de succes în Republica Moldova, precum: Dna Angela Motuzoc, președinta Consiliului Superior al Procurorilor, Dl Vadim Țărnă, președintele Asociației Naționale a Experților și Asistenților Sociali din Moldova și Dna Dana Oleinic, prezentatoare TV, care au exprimat calde cuvinte de mulțumire și au depănat amintiri din anii de studenție: ”Am avut parte de susținerea și încrederea profesorilor, iar emoțiile anilor de studenție sunt unice, vă doresc să vă bucurați din plin de această perioadă”, a menționat Dna Dana Oleinic, absolventa Facultății Științe Economice.

La sfârșitul festivității de inaugurare studenții au avut oportunitatea de a face un tur ghidat al universității. Astfel, tinerii au vizitat aulele, centrele, sălile de lectură/Mediateca din cadrul DIB și alte puncte de reper ale universității. Mai multe informații puteți găsi pe site-ul oficial al universității, ulim.md.

loading...

Comments are closed.