Alte știri

Laura Codruța Kovesi a fost declarată personalitatea anului pentru Europa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorul șef european Laura Codruța Kovesi a fost declarată personalitatea anului de către publicația Emerging Europe.

Procurorul public european Laura Codruța Kovesi a fost numită figura publică a anului pentru Europa. În prezent, șefa Parchetului European, s-a făcut cunoscută, pentru prima dată în România, în rolul său șef al Direcției Naționale Anticorupție, DNA, unde a devenit director în 2013, notează publicația.

În cei cinci ani în funcție, ea a supravegheat urmărirea a mii de politicieni corupți, primarii, parlamentarii și chiar foștii miniștri au fost găsiți vinovați de Kovesi și condamnați la închisoare. Într-un editorial publicat cu puțin timp înainte de a fi selectată pentru a deveni primul procuror public al Uniunii Europene, Craig Turp a scris că doamna Kovesi, care înainte de preluarea DNA a fost cel mai tânără procuror general din istoria României, precum și prima femeie care a ocupat postul, devenise busola morală a României.

„Acest premiu este recunoscut pentru activitatea remarcabilă a doamnei Kovesi în calitate de șef al Direcției Române Anticorupție, unde a devenit un model pentru alte agenții anticorupție din toată regiunea Europei emergente și un simbol al luptei împotriva corupției și consolidării statului de drept. Numirea ei ulterioară anul trecut, ca prim procuror european, confirmă doar rolul important pe care l-a jucat și îl va juca în continuare în lupta împotriva corupției”, spune Andrew Wrobel, partenerul fondator al Emerging Europe.

Sursa: realitatea.net

Citește și: Interpol: Traficanţii de droguri recurg la serviciile de livrare la domiciliu în perioada izolării

loading...

Comments are closed.