Alte știri

Lege pentru interzicerea căsătoriilor homosexuale în Rusia, în urma referendumului inițiat de Putin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un grup de deputaţi ruşi au înaintat un proiect de lege pentru interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, scrie Agerpres, preluând Reuters. De altfel, prevederea a fost votată și în cadrul referendumului de modificare a Constituției, în care Vladimir Putin și-a prelungit mandatul la Kremlin până în 2036.

Parlamentarii ruși au reacţionat la susţinerea prin referendum a modificărilor constituţionale promovate de preşedintele Vladimir Putin, printre care şi cea care defineşte căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie. În cadrul aceleiaşi consultări populare, rușii au aprobat schimbări ale legii fundamentale care îi permit lui Putin să rămână la putere până în 2036.

Liderul de la Kremlin a declarat că atâta timp cât va fi preşedinte nu va legaliza căsătoriile homosexuale.

Includerea în Constituţie a unei interdicţii aplicate deja în practică va face imposibile eventuale demersuri legale viitoare în favoarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Noua lege, care va fi probabil adoptată rapid de Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, interzice explicit legăturile matrimoniale homosexuale şi adopţia copiilor de către cupluri de acelaşi sex – o posibilitate care şi în prezent este doar teoretică.

Senatoarea Elena Mizulina, co-autoare a proiectului de lege, a declarat că interdicţiile se vor aplica şi persoanelor transsexuale, consemnează agenţia Interfax, preluată de Reuters.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a afirmat că legea face parte dintr-un demers de oficializare legislativă a deciziilor adoptate prin referendum.

loading...

Comments are closed.