Alte știri

Legea miliardului rămâne în vigoare, a decis Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Legea transformării în datorie publică a banilor furați din băncile fraudate, adoptată de Plahotniuc în toamna anului 2016 cu ocolirea dezbaterilor parlamentare și prin asumarea răspunderii de către Guvernul Filip, rămâne în vigoare, a decis Maia Sandu.

Prin urmare, șeful statului a respins și a doua propunere legislativă care a fost votată de PSRM și Platforma Pentru Moldova pentru anularea “Legii miliardului”.

Printr-o postare publicată pe Facebook, Maia Sandu susține că a respins legea 71 din 23.04.2021, promovată de socialiști și Șor drept o lege care ar anula datoria miliardului furat.

“În primul rând, orice lege pe tema miliardului furat votată de deputații lui Șor nu are cum să fie bine intenționată. În al doilea rând, e vorba de o lege similară celei declarate neconstituționale acum două luni. Dar cel mai important – legea dată nicidecum nu ușurează povara acestei datorii pentru cetățeni – miliardul furat cum a fost la hoți așa și va rămâne la ei, dacă nu se apucă procuratura de treabă. Ceea ce se întâmplă prin această lege este transformarea unei datorii de stat în inflație și instabilitate financiară. Cu alte cuvinte, tot cetățenii achită miliardul furat, dar deja prin prețuri crescute și dobânzi mai mari la credite. Este un exemplu clar de manipulare a opiniei publice, cu titlu pompos și conținut infect al legilor cu care ne-au deprins partidele corupte. Nu promulg legi mincinoase”, a mai scris Maia Sandu.

Amintim că PAS și Maia Sandu promitea în campania electorală din 2019 că această legea va fi anulată.

loading...

Comments are closed.