Legea privind controlul tutunului va fi perfecționată

Cabinetul de miniștri a aprobat avizul care extinde sfera de aplicare a Legii privind controlul tutunului asupra produselor din tutun și a celor conexe, dar și asupra dispozitivelor și accesoriilor de utilizare, reîncărcare și încălzire a acestora.

Prin urmare, se propune:

– eliminarea excepțiilor privind etichetarea produselor din tutun și a celor conexe în cazul vânzării lor în magazine, baruri și restaurante cu regim duty-free, ceea ce provoca riscuri de comerț ilicit și de contrabandă cu aceste produse;

– reducerea cantității de nicotină care se conține în lichidul din țigaretele electronice și din flacoanele de reumplere de la 72 mg la 20 mg, ceea ce pune în pericol sănătatea fumătorilor prin risc înalt de crearea e dependenței;

– interdicția comercializării online a tuturor tipurilor de produse din tutun, inclusiv a produselor din tutun care nu arde.

În același timp, proiectul prevede ajustarea art. 911 din Codul contravențional, prin care se propune ca sancțiunile contravenționale privind plasarea pe piață și comercializarea produselor din tutun, în special în cazul minorilor, să fie aplicabile și în privința dispozitivelor și accesoriilor de utilizare, reîncărcare și încălzire a acestora.

Total
0
Shares
Total
0
Share