Legislația va fi modificată pentru a se facilita transmiterea spațiilor de la AIC în gestiunea unor companii străine

După ce CC a anulat amendamentul lui Radu Marian cu privire la extinderea termenului de transmitere în locațiune a spațiilor de la Aeroportul Internațional Chișinău, Comisia de licitație a constatat imposibilitatea transmiterii acestor bunuri în gestiunea unor companii internaționale. Astfel, licitația cu numărul 3 a fost suspendată până la modificarea legislației naționale în favoarea străinilor.

“Comisia de licitație din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău a decis suspendarea procesului de licitație nr. 1/RMO2024 (LOT1)și nr. 2/RMO2024 (LOT2) urmare a Hotărârii Curții Constituționale nr. 14 din 20 iunie curent privind Controlul de Constituționalitate al articolului II din Legea nr. 116 din 16 mai 2024 pentru modificarea unor acte normative, cât și urmare a recomandării Agenției Proprietății Publice, până la adoptarea modificărilor la Legea nr. 121/2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, care stabilește bunurile care nu sunt pasibile de privatizare.

Decizia de reluare a licitației publice va urma odată cu adoptarea modificărilor la Legea nr. 121/2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, modificări necesare pentru a crea condiții de transmitere în locațiune a spațiilor comerciale pe un termen mai mare de 3 ani, rezonabil pentru un parteneriat internațional.

Aeroportul Internațional Chișinău va comunica la subiect pe măsura evoluției proceselor. Rămâneți aproape și fiți informați de la prima sursă”, este comunicatul publicat pe pagina web a aeroportului.

Total
0
Shares
Total
0
Share