Actual

Legislativul a aprobat în două lecturi implementarea unor noi standarde UE în domeniul aeronautic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noi standarde UE în domeniul aeronautic urmează a fi implementate în Republica Moldova. Este vorba despre siguranța aviației, securitate, drepturile pasagerilor, gestionarea traficului aerian, reglementarea economică, dar și problemele concurenței, alte aspecte sociale, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În cadrul ședinței de astăzi, deputații au aprobat în două lecturi proiectul de lege pentru ratificarea Deciziei nr. 2/2021 a Comitetului Mixt instituit prin Acordul privind spațiul aerian comun dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și statele sale membre, semnat la 26 iunie 2012.

Conform DOCUMENTULUI, implementarea noilor prevederi reprezintă continuarea realizării pașilor pe care Republica Moldova urmează să-i întreprindă pentru deschiderea pieței zborurilor directe pentru toate companiile aeriene între UE și Moldova. Totodată, se propune facilitarea schimbului comercial între părți, dar și o mai bună mobilitate pentru cetățeni, inclusiv a sectorului turistic.

Implementarea prevederilor va fi realizată de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Autoritatea aeronautică civilă a Republicii Moldova.

De menționat că, tratatul are drept scop crearea unui spațiu aerian comun pe baza obiectivului de a deschide accesul la piețele părților, in condiții egale de concurență și respectând aceleași norme, inclusiv în materie de siguranță, securitate, de management al traficului aerian, de aspecte sociale și de mediu. Acordul privind spațiul aerian comun dintre Republica Moldova și UE și statele sale membre a fost semnat la 26 iunie 2012, la Bruxelles.

Cetățenii străini ar putea beneficia de condiții similare cu cele ale cetățenilor Republicii Moldova privind accesul la serviciile medicale și piața muncii

loading...

Comments are closed.