Politic

Legislativul țării dă startul săptămânii deschiderii parlamentare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Legislativul țării dă startul săptămânii deschiderii parlamentare. Săptămâna viitoare oamenii sunt așteptați la Parlament pentru un program variat de activități.

În zilele de luni, marți și miercuri se vor desfășura vizitele de informare și tururile ghidate la Parlament. Deputații vor discuta cu vizitatorii și le vor prezenta birourile lor de lucru. Sunt așteptați copii, tineri și adulți din diferite zone ale Republicii Moldova, inclusiv din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, precum și refugiați din Ucraina. Accesul în clădirea instituției se va face în baza actelor de identitate, iar vizitele pot fi programate accesând site-ul vizite.parlament.md.

Tot în zilele de luni, marți și miercuri, în scuarul Parlamentului vor fi expuse mașinile de epocă, folosite în trecut pentru transportarea oficialilor de rang înalt. Vizitatorii Parlamentului vor putea admira și o expoziție de fotografii realizate de tineri, cu genericul „Parteneriat și solidaritate între generații”.

De asemenea, în perioada 19-21 septembrie, în scuarul Parlamentului, va avea loc o proiecție de filme realizate de studioul „Telefilm-Chișinău”. Proiecțiile vor avea loc în fiecare seară, începând cu ora 19.00.

În după-amiaza zilei de marți, 20 septembrie, deputata Marcela Nistor va modera un joc de roluri pentru tineri, pe subiecte legate de democrația participativă.

Miercuri, 21 septembrie, va avea loc atelierul de pictură „Culorile păcii”, prilejuit de Ziua Mondială a Păcii, cu participarea artistei plastice Valeria Barbas. Copii din Republica Moldova și din Ucraina vor fi invitați să redea în culori, pe pânză și pe asfalt, cum arată pacea.

Evenimentele dedicate Săptămânii deschiderii parlamentare au debutat, ieri, cu o lecție publică dedicată Zilei Internaționale a Democrației. În sala de ședințe plenare, deputata Marcela Adam le-a vorbit copiilor despre valorile democratice.

Săptămâna deschiderii parlamentare se desfășoară anual, în luna septembrie, în contextul Zilei Internaționale a Democrației, instituită de către Organizația Națiunilor Unite la 15 septembrie 2007.

loading...

Comments are closed.