Alte știri

Legislativul va organiza etapa finală a celei de-a IV-a ediții a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”

Pinterest LinkedIn Tumblr

30 de liceeni din întreaga țară vor concura în cadrul etapei finale a celei de-a IV-a ediții a jocului intelectual pentru elevi și tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul”. Evenimentul va fi organizat de Parlamentul Republicii Moldova la 15 mai curent, transmite Telegraph.md

Jocul va include mai multe runde cu întrebări despre parlamentarism, activitatea legislativă, precum și un exercițiu de simulare a prezentării unui proiect de lege, de la tribuna centrală a Parlamentului.

La concurs vor participa 5 echipe a câte 6 liceeni, câștigătoare a etapelor regionale de preselecție. Acestea sunt: ”PROXIMA” de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Anenii-Noi; ”Erasmus” din Mălăiești, raionul Criuleni; ”Invictus” – echipa Liceului Teoretic cu Profil de Arte ”Mihail Berezovschi” din capitală, ”Meritocrații”, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia; ”LIGA” – Liceul Teoretic ”M. Guboglo” din municipiul Ceadîr-Lunga.

Echipele au fost selectate, pe parcursul lunii aprilie, în cadrul etapelor regionale de preselecție, prin intermediul Oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului din Edineț, Orhei, Leova și Comrat. Acestea au fost organizate cu suportul și implicarea Direcțiilor raionale de specialitate în domeniul învățământului și Clubului moldovenesc de jocuri intelectuale.

La finalul concursului, elevii vor avea posibilitatea să participe la discuții cu conducerea și deputații din Parlamentul de legislatura a X-a.

Jocul intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”, aflat la cea de-a IV-a ediție este organizat anual în parteneriat cu Clubul moldovenesc de jocuri intelectuale și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Prima ediție a concursului a avut loc în anul 2018.

Citește și: Lucrările de amenajare a terenurilor de fotbal cu gazon artificial în unele licee din capitală, au început

loading...

Comments are closed.