Externe

Leonardo DiCaprio și Justin Bieber vor să zboare în cosmos! Ce sume trebuie să scoată din buzunar aceștia?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Promisiunile de transport în spaţiu ale turiştilor încep să se apropie de realitate. Toate cele trei firme care lucrează la astfel de proiecte spun că până la sfârşitul anului vor face primele curse. Desigur, cei interesaţi trebuie să deţină foarte mulţi bani. Şi să se înscrie pe lista de aşteptare, pentru că sunt deja zeci de locuri vândute.

2019 este anul care va trimite oameni obişnuiţi în cosmos, anunţă tot mai multe companii private. Una dintre ele este Virgin Galactic, a cărei navetă a atins în luna decembrie altitudinea de 82 de kilometri.  Apoi a reintrat în atmosfera terestră cu o viteză de aproape trei ori mai mare decât cea a sunetului. Doi piloţi au manevrat racheta în acest zbor de test, iar alături de ei a fost şi un manechin pe post de pasager, scrie Digi24.ro

Deja, 600 de persoane s-au înscris pentru o astfel de călătorie. Printre ele, Leonardo DiCaprio şi Justin Bieber. Pentru 90 de minute deasupra Pământului, vor scoate din buzunar circa 250.000 de dolari.

Iar SpaceX, compania lui Elon Musk, ne anunţă că se pregătește să trimită turiști în spaţiu. Pentru acest proiect, la care ia parte şi Agenţia Spaţială Americană, inginerii vor folosi capsula Dragon. Apoi, când astfel de zboruri vor fi devenit obişnuinţă, chiar şi o sută de oameni vor putea pleca, în același timp, la bordul viitoarei rachete Big Falcon Rocket.

loading...

Comments are closed.