Alte știri

Libera circulație pentru cadrele didactice și elevi în regiunea transnistreană, în atenția grupurilor de lucru pentru educație

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grupul de lucru în domeniul educației s-a întrunit astăzi în prima ședință din acest an, principalele subiecte abordate de Chișinău fiind focusate pe asigurarea desfășurării în condiții optime a procesului educațional în școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană pe fundalul evoluției situației pandemice și cu respectarea regulilor de ocrotire a sănătății în vigoare.

Experții de la Chișinău au solicitat asigurarea bunei funcționări a instituțiilor de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană, conform angajamentelor prevăzute în Decizia protocolară din 25.11.2017, în particular cu referire la aspectele ce privesc libera circulație a cadrelor didactice, personalului și a elevilor, a mărfurilor și a bunurilor destinate școlilor, inclusiv în zilele de week-end.

Totodată, a fost readus în discuții subiectul de reîntoarcere a sediilor sau identificarea altora alternative și conforme cerințelor educaționale, primordial pentru Liceul Teoretic „Evrica” din or. Râbnița, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din or. Grigoriopol și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Dubăsari.

O atenție distinctă a fost acordată problemei citațiilor venite în adresa instituțiilor de învățământ cu solicitarea prezentării listelor de elevi, precum și a invitațiilor nominale întru a se prezenta la așa-numitele centre militare din regiunea transnistreană. În acest sens experții de la Chișinău au solicitat expres abținerea de la asemenea acțiuni cu caracter provocator și care presupun și procesări neautorizate de date cu caracter personal.

loading...

Comments are closed.