Alte știri

Liceul de la Holercani, Dubăsari, va fi eficientizat energetic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liceului teoretic din satul Holercani, raionul Dubăsari, va fi eficientizat energetic cu ajutorul Uniunii Europene. Proiectul urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului curent, transmite MOLDPRES cu referire la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Potrivit instituției, până în prezent, în cadrul proiectului au fost executate lucrări de termoizolare a pereților exteriori, a soclului și planșeului de acoperiș, a fost finalizat acoperișul blocului 1B. De asemenea, au fost efectuate lucrări pentru îmbunătățirea sistemului de încălzire și ventilare, precum și a rețelelor inginerești, fiind renovate încăperile bucătăriei și blocurilor sanitare.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 15,11 milioane de lei, iar lucrările, de care vor beneficia circa 330 de persoane, se planifică a fi finalizate către sfârșitul anului curent, conform sursei citate.

Măsura investițională „Sporirii eficienței energetice a Liceului teoretic „Holercani” din raionul Dubăsari” este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare.

loading...

Comments are closed.