Alte știri

Lider PSRM: ”Indiferent de scorul electoral, în eventuala necesitate de a discuta cu careva actori politici, noi acest lucru îl vom face”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru binele țării, PSRM este gata să discute cu orice forță politică, dar evident că respectând principiile generale pe care ea le are în ideologia și platforma sa electorală. Declarația a fost făcută de candidatul Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, întrebat într-un interviu pentru Deutsche Welle dacă admite o nouă alianță cu PAS în viitorul Parlament, informează NTV

”Ați văzut că pe parcurs avem capacitatea și pragmatismul de a face coaliții și de a duce un dialog cu diferite forțe politice din Parlament. Suntem un partid matur. Fiind acum în bloc, avem oameni în echipă și mai mult timp în guvernare, care au activat în diferite circumstanțe și guverne. Indiferent de scorul electoral, în eventuala necesitate de a discuta cu careva actori politici, noi acest lucru îl vom face. Chiar și acum avem discuții, mai formale sau informale, cu toți actorii politici, fiindcă este un lucru normal.

Principalele forțe politice se află în permanente discuții. Deci, pentru binele țării, Partidul Socialiștilor este gata să discute cu orice forță politică, dar evident că respectând acele principii generale pe care ea le are în ideologia și platforma sa electorală. Am demonstrat că o putem face”, a declarat Furculiță.

Deputatul PSRM a mai spus că ar fi regretabil dacă după alegerile anticipate nu va fi posibil de format un Guvern.

”Înțeleg că ar putea fi diferite favorizări pentru forțele politice, dar pentru țară este un lucru periculos. Este cel mai rău scenariu, fiindcă țara va fi aruncată într-o criză politică și economică. Cred că forțele politice responsabile de acest lucru vor înțelege, vor lăsa discuțiile electorale. Dar, pe moment, ca o forță politică care avem aceste șanse, luptăm pentru victorie și pentru a obține o majoritate”, a declarat liderul fracțiunii PSRM în Parlament.

Citește și: Igor Dodon a mulțumit colectivul uzinei de reciclare a deșeurilor ABS Recycling din Chișinău pentru îndeplinirea unor activități dificile, dar foarte utile

loading...

Comments are closed.