Lidera Pussy Riot a fugit din Rusia deghizată în curier

Lidera formației ruse Pussy Riot, cunoscută opozantă a lui Putin, a reușit să fugă din Rusia deghizată în curier, informează Digi24.ro

Maria Aliokina, în vârstă de 33 de ani, și colegele ei de trupă au intrat pentru prima dată în atenția autorităților ruse în 2012 când au organizat un protest față de președintele Vladimir Putin, notează sursa citată.

În ciuda faptului că au fost condamnate la doi ani de închisoare pentru acțiunile lor, membrele grupului au continuat să vorbească împotriva liderului de la Kremlin.

În aprilie, autoritățile ruse au plasat-o pe Aliokina în arest la domiciliu, în timp ce încercau să-i oprească pe cei care se opuneau războiului în Ucraina. Ulterior, i s-a ordonat să petreacă 21 de zile într-o colonie penală.

Cu toate acestea, lidera trupei a reușit să scape de poliția din Moscova deghizându-se în curier de alimente.

Ea a reușit să ajungă în Lituania după ce a cerut ajutorul unui artist din Islanda care i-a asigurat documentele de călătorie.

„Nu cred că Rusia mai are dreptul să existe. Chiar și înainte, existau întrebări despre cum este unită, prin ce valori este unită și încotro se îndreaptă. Dar acum nu cred că mai este o întrebare” a spus Aliokina pentru New York Times.

Total
0
Shares
Total
0
Share