Lideri politici și cetățeni cer demisia autorităților „îngropate în zăpadă”: Oamenii „buni” au fost din nou nepregătiți

În luna ianuarie, Moldova a fost acoperită de un strat gros de zăpadă, generând haos în trafic și izolând numeroase sate.

Natalia Parasca, președintele Partidului „Renaștere,” a adus acuzații serioase guvernării actuale conduse de Maia Sandu, afirmând că autoritățile au fost nepregătite și că starea de urgență a fost gestionată defectuos, scrie sinteza.org

„În Moldova în ianuarie a venit… iarna. Spre marea surprindere a autorităților, zăpada a căzut în toată țara. Traficul pe autostrăzile naționale s-a dovedit a fi dificil, multe sate au fost complet izolate de lumea exterioară”, a scris liderul partidului.

Președintele Partidului „Renaștere” a anunțat de asemenea că locuitorii nemulțumiți de incapacitatea Guvernului de a face față situației, au inundat rețelele de socializare cu comentarii indignate, cerând demisia imediată a Maiei Sandu și a Guvernului Recean. Criticile s-au concentrat pe faptul că, în loc să se pregătească pentru condițiile meteorologice extreme, resursele au fost direcționate către achiziționarea unui radar de apărare antiaeriană.

„Pe rețelele de socializare, locuitorii din diferite zone nu s-au zgârcit la comentarii emoționante și au cerut direct Maiei Sandu și Guvernului Recean să demisioneze. „Oamenii buni” au fost din nou nepregătiți pentru ninsorile banale. Incapacitatea autorităților în perioada stării de urgență ne face să ne gândim încă o dată la prioritățile actualei guvernări”, a notat Natalia Parasca.

În context, Natalia Parasca s-a întrebat retoric cât de reală este amenințarea unei lovituri de rachetă în comparație cu incapacitatea de a asigura intervenția rapidă a ambulanțelor în zonele blocate de zăpadă.

„Câte camioane, tractoare și alte echipamente speciale ar putea fi cumpărate în locul unui singur radar de apărare antiaeriană? Și care amenințare este mai reală pentru o familie obișnuită de moldoveni – o lovitură de rachetă sau frica de a nu aștepta o ambulanță blocată în zăpadă?”, a concluzionat politicianul.

Total
0
Shares
Total
0
Share