Liderii Partidului “Renaștere”, la marșul organizat la Bălți: nimeni nu va putea schimba cursul istoriei noastre

Astăzi, mii de locuitori ai orașului Bălți au umplut străzile pentru a comemora memoria eroilor căzuți și pentru a sărbători cea de-a 79-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Coloane de oameni, ducând steaguri și pancarte, au creat o atmosferă de solemnitate și recunoștință în timp ce scandau lozinci patriotice și cântau cântece din vremea războiului, scrie sinteza.org

Printre participanți s-au aflat și reprezentanți ai clasei politice locale, deputați în Parlamentul Republicii Moldova și liderii din zona de nord a Partidului ”Renaștere”, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan.

Deputatul Alexandr Nesterovschi a transmis un mesaj profund, prin care a subliniat cât este de importantă memoria eroilor și a valorilor pentru care aceștia au luptat.

”În această zi sacră, pe 9 Mai, sărbătorim Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei – o sărbătoare care va rămâne pentru totdeauna înscrisă cu litere de aur în istorie. Cu 79 de ani în urmă, părinții noștri, bunicile și străbunicile noastre au sfărâmat coloana vertebrală a molimei fasciste, eliberând lumea de amenințarea, prin eforturi incredibile și eroism neîntrecut. Faptele lor nu sunt doar pagini de istorie, ci un exemplu etern de curaj, rezistență și dragoste necondiționată față de Patrie. Suntem datori să păstrăm memoria eroilor căzuți, să transmitem poveștile lor din generație în generație, să cultivăm în copii și nepoți sentimentul de patriotism și mândrie pentru țara noastră”, a declarat deputatul.

Acesta a subliniat, de asemenea, responsabilitatea de a transmite aceste învățăminte viitoarelor generații și de a cultiva sentimentul de patriotism și mândrie națională.

Și deputata Irina Lozovan a venit cu un mesaj de comemorare și a menționa că nimeni nu va putea schimba cursul istoriei noastre, pentru că această istorie ar exista nu doar în manuale, dar și în inimile oamenilor. Totodată, Lozovan a adăugat că păstrarea memoriei eroilor este o responsabilitate colectivă, iar respectul pentru istoria și sacrificiul lor trebuie să fie înrădăcinat în conștiința fiecărui cetățean.

”Nimeni nu va reuși să rescrie istoria în țara noastră, pentru că această istorie nu există doar în manualele școlare. Această istorie este povestită acasă și transmisă din generație în generație”, a declarat Lozovan.

Total
0
Shares
Total
0
Share