Liderii PDM despre anularea concursului privind procurorul general: Terminați cu ipocrizia și respectați Constituția

Reacția democraților, alianța PSRM-ACUM și guvernul acesteia distrug toate inițiativele bune lansate de guvernarea PDM pentru oameni, pavel filip parlament, campania o noua viata, ministerul sanatatii, guvernul filip, guvernul sandu, 

Partidul Democrat se arată dezamăgit de anularea concursului privind funcția de procuror general. Liderul PD-ului, Pavel Filip, și fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, afirmă că ceea ce se întâmplă este de ordinea „teatrului absurdului” și că „vor să arate mai sfinți ca Papa de la Roma”.

„Teatrul absurdului. Am impresia că suntem toți obligați să urmărim un spectacol de prost gust, la care nimeni deja nu mai râde. În timp ce oamenii așteaptă că poate, poate guvernanții vor decide să se apuce de lucru și să se gândească la problemele cetățenilor (că totuși a trecut deja aproape jumătate de an), cei de la putere continuă să se joace de-a concursurile. Ei și ce dacă au promis meritocrație și corectitudine? Dacă din nou la concurs n-a câștigat cine trebuie, atunci e clar: trebuie anulat concursul. Avem un deja vu. Urmează declarații de tip ”e grav ce s-a întâmplat”, ”nici mie nu-mi place ce a ieșit” și ”suntem dezamăgiți”. Și oamenii sunt DEZAMĂGIȚI și deja cam DES AMĂGIȚI”, a scris Filip pe pagina sa de Facebook.

Andrian Candu le sugerează actualei guvernări să termine cu „ipocrizia și să respecte Constituția”. „Au tot încercat să ungă ochii cetățenilor cu tot felul de concursuri, că vezi dle, vor să arate ei că sunt mai sfinți decât Papa de la Roma, apoi nu le place ce a ieșit și anulează concursurile.

După un concurs eșuat la Curtea Constituțională, anulat de Parlament fără nici o explicație, iată că a venit și rândul celui pentru funcția de Procuror General. Ministrul Justiției, Olesea Stamate, anulează concursul organizat cu atâta tam-tam, că așa îi spun criteriile sale.

Terminați cu ipocrizia și respectați Constituția – separarea puterilor în stat. Nu vă mai băgați coada ca cel negru, doar că să vă înălbiți și să pară că purtați aură de îngeri, fiindcă nu sunteți.

Începeți odată și odată să munciți pentru oameni! Treziți-vă! Chiar sunteți la cârma corabiei, nu e un vis, iar cetățenii au început deja să vă taxeze, că de când ați venit faceți doar spume să pară că sunteți mari viteji pe timp de „furtună””, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a lui Candu.

Telegraph.md amintește că Ministrul Justiției, Olesea Stamate a anunțat astăzi în cadrul unui briefing de presă că va emite un ordin prin care va anula rezultatele concursului privind selectarea candidaților pentru funcția de Procuror General. 

În rezultat, Guvernul și-a asumat astăzi răspunderea în fața Parlamentului pentru un proiect de lege privind modificarea legii cu privire la Procuratura Generală. Premierul Maia Sandu a spus că va selecta doi candidați pentru funcția de procurorul general, pe care îi va propune Consiliului Superior al Procurorilor.

 

 

 

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share