Externe

Liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a apărut pe lista Rusiei cu persoane căutate

Pinterest LinkedIn Tumblr
Numele Svetlanei Tihanovskaia, liderul opoziției din Belarus, apare pe lista cu persoane căutate din Rusia, potrivit The Moscow Times. Fosta contracandidată a președintelui Aleksandr Lukașenko este căutată pentru ”încălcarea Codului Penal”.

Svetlana Tihanovskaia, 38 de ani, îşi revendică victoria în alegerile prezidenţiale din 9 august în faţa lui Aleksandr Lukaşenko, a cărui realegere în funcţia de şef al statului este foarte contestată şi a provocat manifestaţii fără precedent. De atunci, Tihanovskaia a fost constrânsă să se refugieze în Lituania.

Ea i-a îndemnat pe europeni să-şi sporească presiunile asupra regimului Lukaşenko, în funcţie din 1994 şi a cărui victorie electorală, considerată frauduloasă, nu a fost recunoscută de Occident, potrivit Agerpres.

După ce a avut o întrevedere cu preşedintele francez Emmanuel Macron săptămâna trecută, Svetlana Tihanovskaia s-a întâlnit marţi şi cu cancelarul german Angela Merkel. De asemenea, ea a avut întrevederi cu preşedinţii polonez şi lituanian.

Profesoară de engleză, Svetlana Tihanovskaia nu s-a lansat în politică decât după ce soţul ei, Serghei, un popular blogger, a fost împiedicat să îşi înregistreze candidatura la prezidenţiale şi a fost arestat pentru un pretins complot menit să răstoarne guvernul.

loading...

Comments are closed.