Alte știri

Liderul PSRM a avut o întrevedere cu Dumitru Pulbere, ex-președintele CC

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon, președintele PSRM, a avut astăzi o întrevedere cu Dumitru Pulbere – ex-președinte al Curţii Constituţionale, președintele Comisiei privind reforma constituțională.

În cadrul întrevederii au discutat despre situația politică din țară, despre normele constituționale cu privire la competențele Parlamentului, Guvernului, a Președintelui țării și necesitatea ajustării acestora la cerințele timpului.

De asemenea, au examinat activitatea Comisiei privind reforma constituțională.

”Amintesc că în vara anului trecut, am semnat un decret privind crearea unei comisii speciale pentru reforma constituțională în vederea demarării procesului de modificare a legislației constituționale învechite, aplicarea căreia a condus la numeroase cazuri de blocaje constituționale, în special în perioada 2014-2020, în relațiile Președinte – Guvern – Parlament, precum și la traseismul politic. Comisia urmează să examineze, de asemenea, inițiativele lansate de mine cu privire la reducerea numărului de deputați, trecerea la forma de guvernare prezidențială ș.a”, a declarat Igor Dodon, liderul socialiștilor.

loading...

Comments are closed.