Politic

Liderul unei Asociații Obștești provoacă ANI la un test de integritate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul Asociației Obștești „Voievod”, fostul deputat PSRM, Nicolae Pascaru, provoacă Autoritatea Națională de Integritate (ANI) la „un test de integritate”. Pascaru le cere inspectorilor ANI să-l verifice pe deputatul PAS, Lilian Carp, dacă acesta a fost în incompatibilitate de funcție, atunci când era deputat, dar și președinte al Federației Moldovenești de Polo pe Apă.

„Săptămâna trecută un fost fotbalist de performanță, care a jucat mulți ani pentru națională, Radu Rebeja, a fost pus la zid de către ANI pentru că „a fost în incompatibilitate de funcție”. Rebeja a fost deputat și, concomitent, președinte al Asociației Obștești „Academia de fotbal Radu Rebeja”. Exact într-o astfel de situație am fost și eu, când ANI „a constatat incompatibilitate de funcție”, pentru că, pe lângă funcția de deputat, sunt și președinte al Asociației Obștești „Voievod”, în bază de voluntariat. În ultimele luni, ANI a făcut mai multe astfel de constatări și toate în raport cu deputații actuali sau foști, care nu fac parte din partidul de guvernare. Anume de aceasta am decis să recurg la un test de integritate pentru ANI. Astăzi am depus o sesizare în adresa ANI, în care atrag atenție la faptul că deputatul PAS, Lilian Carp, a deținut mulți ani la rând funcția de președinte al Federației Moldovenești de Polo pe Apă, concomitent cu funcția de deputat în Parlament. Acest fapt îl vedem chiar în declarațiile de avere și interese personale, depuse de Lilian Carp în 2017, 2018 și 2019. Pornind de la practica recentă a ANI, care afirmă că astfel de situații reprezintă „incompatibilitate de funcții”, am cerut să fie examinată situația deputatului PAS, Lilian Carp”, a scris Pascaru.

”Rugăm actorii politici sa nu supună la testări instituția noastră. ANI are deja o practică pe stabilirea incompatibilității pe spețe similare, or la moment avem în examinare cazul invocat pe numele deputatului Lilian Carp, iar deciziile inspectorului nu pot fi anticipate.

Nu sunt acceptabile ingerințele și presiunile publice asupra inspectorului pe caz, iar decizia care urmează a fi luată de către acesta este una asumată, pentru care poartă răspundere personală prevăzută de lege.

O precizare, pe cazul deputatului Lilian Carp, ne-am autosesizat”, a fost reacția ANI.

loading...

Comments are closed.