Lilian Carp, candidatul PAS: „Ajunge cu ambuteiajele infernale, cu drumurile pline de gropi, cu curțile vechi și blocurile construite haotic”

Lilian Carp s-a întâlnit cu angajații companiilor S.A „Viorica-Cosmetic” și S.A „Ionel”, cu care a discutat despre dezvoltarea economică a capitalei, problemele cu care se confruntă locuitorii acesteia și perspectivele de creștere. Totodată, acesta continuă să-i susțină pe colegii săi, candidați PAS la funcția de primar în suburbiile Chișinăului.

În prezent, nu există colaborare constructivă între administrația publică locală și mediul de afaceri, iar această problemă stagnează dezvoltarea economică a Chișinăului. Este necesară o nouă abordare pentru construirea unei relații dintre Primărie și agenți economici, care va fi bazată pe încredere, susținere reciprocă și transparență.

O altă problemă cu care se confruntă locuitorii capitalei este mobilitatea urbană. În prezent, în Chișinău sunt 346 mii de automobile, iar viteza de deplasare este de 16 – 17 km/oră. Dacă nu se va schimba nimic, în 2030, în oraș vor fi peste 500 mii de mașini și se va circula cu 11 – 12 km/oră. Cauzele principale sunt construcțiile ilegale, care au împânzit Chișinăul, sistemul învechit de transport public și lipsa de infrastructură adaptată necesităților.

Lilian Carp și echipa PAS vin cu soluții reale pentru dezvoltarea municipiului Chișinău și eliminarea problemelor cu care se confruntă locuitorii lui. Prin elaborarea unui Plan Urbanistic General, candidatul la funcția de primar general își propune să amelioreze ambuteiajele kilometrice din oraș, să repare mai multe străzi vitale pentru dezvoltarea economică, să reabiliteze curțile de bloc, să construiască școli și grădinițe și să investească în transportul public.

„Noi vom face Chișinăul confortabil, cu blocuri și curți renovate, fără trafic infernal, ambuteiaje și poluare, fără construcții ilegale și haotice, cu suburbii dezvoltate, cu deschidere spre investiții și proiecte majore de infrastructură. Ne dorim un Chișinău care să se dezvolte pe plan economic, cu afaceri puternice și Administrație care oferă posibilități, nu impedimente, agenților economici, care să contribuie la buget, iar din veniturile acumulate să realizăm proiectele de dezvoltare a orașului”, a subliniat Lilian Carp pe pagina sa de Facebook.

Total
0
Shares
Total
0
Share