Lilian Carp, candidatul PAS: „Confortul urban începe cu apartamentul sau casa în care locuim”

Lilian Carp, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, a lansat astăzi un plan ambițios pentru transformarea orașului într-un loc mai confortabil și mai economic pentru locuitori. Într-o declarație publică, Carp a subliniat importanța începerii confortului urban cu locuințele în care oamenii trăiesc și a prezentat măsurile concrete pe care echipa sa PAS intenționează să le pună în aplicare.

Unul dintre angajamentele-cheie ale echipei PAS este asigurarea unui Chișinău în care curțile să fie sigure și confortabile, cu blocuri locative termoizolate pentru a economisi energia și a reduce costurile locuitorilor. Carp a anunțat un plan de reabilitare a 200 de curți și schimbarea a 400 de lifturi în blocurile locative, în plus, alocația anuală de 100 de milioane de lei pentru asociațiile de locatari în condominii, în scopul reabilitării blocurilor și curților.

Pe lângă aceasta, PAS intenționează să termoizoleze 500 de blocuri pentru a ajuta oamenii să economisească bani pe timp de iarnă și să ofere un confort termic sporit. O altă inițiativă menită să sprijine securitatea energetică a cetățenilor constă în introducerea voucherelor energetice pentru tranziția la încălzirea centralizată pe orizontală și termoizolarea blocurilor.

“Este momentul să investim în locuințe sigure, calde și eficiente energetic. Vrem să ne asigurăm că fiecare locuitor din Chișinău poate beneficia de un mediu de trai confortabil, fără să-și arunce banii pe geam pentru căldură sau alte necesități de bază”, a declarat Carp.

Carp a îndemnat comunitatea să se implice și să participe la procesul democratic, invitându-i pe locuitori să vină la vot pe 5 noiembrie, împreună cu familia și prietenii, pentru a susține echipa PAS în toate buletinele și pentru a-l vota în funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share