Lilian Carp, candidatul PAS, despre suburbiile municipiului Chișinău: „E timpul să dispară diferența dintre suburbii și oraș în ceea ce privește infrastructura”

Lilian Carp continuă întâlnirile cu oamenii angajați în diferite domenii, atât din Chișinău, cât și din suburbii. În cadrul acestor vizite, sunt discutate problemele și provocările cu care se confruntă cetățenii în viața lor de zi cu zi. De asemenea, echipa PAS vine cu soluții și căi reale de ameliorare a situației care s-a creat în oraș, pentru a avea un Chișinău modern și confortabil.

Lilian Carp s-a întâlnit cu angajații unor întreprinderi private și de stat ca să vorbească cu ei despre Chișinău. În cadrul discuției, au fost prezentate câteva dintre direcțiile pe care se va axa planul PAS de dezvoltare a Chișinăului. Astfel, s-a vorbit despre crearea unor condiții mai bune pentru agenții economici și susținerea lor din partea autorităților publice locale. Totodată, a fost abordată problema mobilității urbane, prin propunerea de reabilitare a străzilor Mesager, Industrială și Mircea cel Bătrân, care ar reduce ambuteiajele.

De asemenea, candidatul la funcția de primar general s-a întâlnit cu locuitorii din Băcioi – angajații din domeniul educațional cei ai unei uzine din localitate. Suburbiile sunt zone importante ale municipiului Chișinău și au nevoie de o infrastructură modernă cu apeduct și canalizare, drumuri bune și transport public de calitate. O altă problemă este numărul insuficient de școli și grădinițe în aceste zone, precum și necesitatea de a renova instituțiile de învățământ existente.

„Am discutat despre sistemul educațional, unde situația e și mai complicată din cauza Planurilor urbanistice învechite, care generează un haos în domeniul construcțiilor, iar problema cea mai mare că nu ține cont și de necesitatea vitală a unei infrastructuri sociale (școli, grădinițe) pentru locuitori”, a punctat Lilian Carp pe pagina sa de Facebook, în legătură cu întâlnirea de la Băcioi.

Planurile urbanistice zonale învechite sunt unul dintre factorii care cauzează haosul din infrastructura Chișinăului. Echipa PAS și-a propus să abordeze această problemă treptat, ca să creeze un oraș pentru oameni, în care să vrei să trăiești și să te întorci.

Pe 5 noiembrie vino la vot împreună cu familia și prietenii, votează echipa PAS și Lilian Carp primar general.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share