Lilian Carp, candidatul PAS: „Educația crește campioni – Chișinăul are nevoie de școli și grădinițe în care să crească campioni în toate domeniile!”

Lilian Carp își reafirmă angajamentele electorale, vorbind despre infrastructură, transport și educație. Aceste subiecte au fost abordate în cadrul întâlnirilor cu angajații din mai multe domenii, cum ar fi construcțiile, producerea de mobilă și electrotehnica. Totodată, candidatul PAS la funcția de primar general a participat la o transmisiune live de la Liceul Republican cu Profil Sportiv, alături de directoarea acestuia, Anastasia Chiperi.
 
Lilian Carp s-a întâlnit cu angajații unor companii din domeniul construcțiilor și din cadrul unor firme private de electrotehnice. În cadrul acestor întâlniri, s-a discutat despre lucrul corect al agenților economici din construcții, cu reguli bine determinate și fără înțelegeri ilegale cu Primăria. Activitatea din acest domeniu este o problemă actuală cu care se confruntă Chișinăul. În ultimii ani, în oraș au apărut mai multe cartiere construite cu încălcări, unde oamenii nu au acces la infrastructura necesară vieții, cum ar fi transportul public, parcările, școlile și grădinițele.
 
Echipa PAS își propune să creeze un sistem de parcări cu plată în centrul orașului și să repare căile de acces în zonele industriale, pentru ca oamenii să poată ajunge în confort la lucru. O altă prioritate este reducerea birocrației la eliberarea actelor permisive pentru agenții economici. În sistemul actual, oamenii uneori așteaptă ani, doar pentru a obține un certificat, confruntându-se inclusiv cu factori de corupție.
 
De asemenea, în cadrul unei întâlniri cu angajații unei fabrici de mobilă, Lilian Carp i-a întrebat ce vor ei cu adevărat pentru Chișinău. Astfel, oamenii vor transport public sigur, suficient și la timp, servicii sociale de calitate, drumuri și trotuare reparate, curți de blocuri curate și terenuri de joacă pentru copii. Oamenii nu mai vor să-și petreacă zilele în ambuteiaje și să fie nevoiți să ocolească gropile atunci când merg pe stradă.
 
Lilian Carp își propune îmbunătățirea sistemului de transport public prin introducerea taxării per timp și achiziționarea de noi unități de transport. De asemenea, ambuteiajele kilometrice nu vor mai fi o problemă, odată ce se va construi un nou pod peste râul Bâc și centura de ocolire a Chișinăului. Curțile de blocuri și trotuarele vor fi renovate, iar în preajma blocurilor de locuit, vor fi construite instituții de învățământ.
 
„Chișinăul va deveni o capitală europeană, dar, numai dacă oamenii vor dori cu adevărat acest lucru, numai dacă oamenii vor oferi șansa echipei PAS și mie personal, ca să preluăm după 5 noiembrie procesele Primăriei capitalei și să acționăm pentru oameni, nu în detrimentul vieții lor”, a afirmat Lilian Carp pe pagina sa de Facebook.
 
Totodată, candidatul PAS la funcția de primar general s-a întâlnit cu Anastasia Chiperi și cu Andrei Chiperi, antrenori și pedagogi la Liceul Republican cu Profil Sportiv, care au educat generații de campioni și campioane la lupte libere. Cu ei, a vorbit despre importanța educației în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv. Chișinăul are nevoie de școli și grădinițe în care să crească campioni, iar sistemul educațional trebuie să aparțină pedagogilor, copiilor, părinților – ca toți să aibă condiții de dezvoltare.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share