Lilian Carp, candidatul PAS la funcția de primar general: „Noi vom face un Chișinău protejat de dezvoltare haotică și construcții ilegale”

Lilian Carp s-a întâlnit cu elevii și profesorii din școlile profesionale nr. 2 și nr. 7. În cadrul discuțiilor, a fost abordată problema curților din preajma blocurilor de locuit. Totodată, candidatul la funcția de Primar General a vorbit despre construcțiile ilegale, care aglomerează orașul și formează cartiere întregi fără acces la infrastructura necesară pentru viață.

Curțile din preajma majorității blocurilor de locuit din Chișinău sunt într-o stare dezastruoasă: drumuri impracticabile, lipsa locurilor de parcare, terenuri de joacă și sportive, care nu au fost renovate de mai mulți ani sau au fost distruse. Pe locurile unde cândva erau astfel de terenuri, acum sunt construite complexe locative care nu au acces la infrastructura cuvenită.

„Problema poate fi rezolvată, poate fi creat un fond destinat reabilitării curților de bloc prin atragerea asociațiilor de locatari și încurajarea accesării proiectelor de reabilitare a blocurilor și curților. Va fi interzisă construcția blocurilor locative dacă aceste proiecte nu vor presupune școli, grădinițe și policlinici”, a afirmat Lilian Carp pe pagina sa de Facebook.

Chișinăul s-a dezvoltat haotic în ultimii ani, din cauza lipsei viziunii de extindere și a proiectelor care au aglomerat și mai mult orașul. Datorită planurilor urbanistice zonale, oamenii care locuiesc în noile cartiere nu au nici școli, nici grădinițe, nici transport public în preajmă. Oamenii sunt nevoiți să opteze pentru transportul personal pentru a putea ajunge la muncă. Orașul se sufocă în ambuteiaje, iar complexele noi continuă să se construiască.

Toate încercările echipei PAS de a opri aceste construcții ilegale au fost ignorate, iar propunerile de a aloca teren pentru construcția de școli și grădinițe au fost respinse de Primărie. Pentru a afla mai multe despre acest subiect, accesați link-ul de mai jos.

Total
0
Shares
Total
0
Share