Lilian Carp, candidatul PAS: „Vom construi suburbii dezvoltate – nu pe hârtie și grafice – dar în realitate!”

Lilian Carp, candidatul PAS la Primăria Chișinău

Lilian Carp, împreună cu primarul comunei Stăuceni, Alexandru Vornicu și cel al comunei Băcioi, Ilie Leahu, au participat la o transmisiune în direct, în cadrul căreia au vorbit despre schimbările ce au avut loc în cele două localități în ultimii patru ani. Astfel, în Stăuceni și Băcioi au fost implementate proiecte de dezvoltare a infrastructurii, cum ar fi construcția de noi parcuri și reabilitarea curților de bloc.
 
În timpul mandatului lui Alexandru Vornicu în calitate de primar al comunei Stăuceni, mai multe curți de blocuri au fost renovate integral, au fost construite parcări în preajma fiecărui bloc de locuit, s-a revizuit sistemul de transport public și a fost instalată iluminare stradală. De asemenea, în Stăuceni a fost construit primul parc public amenajat, cu o suprafață de două hectare, în care au fost amenajate alei, piste pentru bicicliști, zone verzi cu irigare și iluminare. O bună parte din cheltuielile necesare pentru construcția parcului, aproximativ 80%, au fost alocate prin intermediul proiectului „Satul European”, implementat de către Guvernul Republicii Moldova.
 
Totodată, în cei patru ani de mandat al lui Ilie Leahu în calitate de primar al comunei Băcioi, în suburbie au fost implementate mai multe proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii, dar și pentru creșterea calității vieții oamenilor. Datorită acestor proiecte, a fost demarată construcția sistemului de canalizare și a fost termoizolat Liceul Teoretic „Grigore Vieru” din zonă. De asemenea, datorită fondurilor primite din partea României și a Guvernului Republicii Moldova, a fost construit un parc public în centrul localității. Astfel, locuitorii Băcioiului au primit un loc sigur și modern pentru recreere.  
 
Suburbiile Chișinăului au nevoie de primari care într-adevăr să le dezvolte – nu pe hârtie și grafice – dar în realitate. Pentru a atinge acest obiectiv, Lilian Carp propune instituirea unui viceprimar responsabil de activitatea în suburbii, dar și crearea unui fond de dezvoltare a suburbiilor.
 
„În oferta noastră va fi o funcție de viceprimar, care va rezolva problemele din suburbii și va fi responsabil de activitatea acestora. De asemenea, soluția noastră este să existe un fond de dezvoltare a suburbiilor. Acest fond se va suplini din banii pe care locuitorii din suburbii îi plătesc în calitate de impozite, bani la care ar trebui să aibă acces – lucruri pe care primarul păcălici și partidul-primărie nu le-a făcut”, a punctat Lilian Carp în cadrul transmisiunii live.

Total
0
Shares
Total
0
Share