Lista integrală: 100 de agenți economici s-au învrednicit de titlul de „Contribuabil cu grad înalt de credibilitate”

Serviciul Fiscal de Stat apreciază înalt eforturile agenților economici în vederea promovării responsabilității fiscale, conformării voluntare, precum și manifestarea transparenței și corectitudinii în activitatea desfășurată.

În cadrul evenimentului „Gala contribuabilului onest”, organizat astăzi cu ocazia aniversării a 34 de ani de activitate a autorității fiscale, au fost decernate certificate de credibilitate pentru 100 agenți economici pentru aportul în promovarea civismului fiscal și conformare la onorarea obligațiilor fiscale, respectiv aceștia sunt absolviți de la controale fiscale prin metoda de verificare totală și tematică pentru o perioadă de 2 ani.

Directorul SFS, Olga Golban a declarat că evenimentul are drept scop promovarea responsabilității fiscale, conformării voluntare, precum și manifestarea aprecierii Serviciului Fiscal de Stat în raport cu agenții economici care s-au antrenat în dialog de parteneriat cu reprezentanții statului, onorându-și obligațiile fiscale față de stat la timp și în volum deplin, contribuind astfel semnificativ la formarea încasărilor la buget.

„Vă exprim gratitudine pentru aportul Dumneavoastră și al entităților pe care le conduceți în contextul promovării responsabilității fiscale, conformării voluntare, precum și manifestarea transparenței și corectitudinii în activitatea desfășurată. De asemenea, apreciez înalt contribuția semnificativă la formarea veniturilor Bugetului Public Național prin onorarea în termen și în volum deplin a obligațiilor fiscale față de buget, menținerea și crearea noilor locuri de muncă, susținând astfel dezvoltarea economiei Republicii Moldova și edificarea unei societăți prospere și reziliente. Sunt convinsă că, prin conjugarea eforturilor vom reuși să obținem rezultatele dorite și să dezvoltăm un parteneriat durabil între mediul de afaceri și autoritatea fiscală”, a adăugat directorul SFS.

Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru a menționat că cei 100 de contribuabili onești, selectați în baza unor criterii riguroase, sunt un exemplu pentru toți ceilalți care activează în Republica Moldova, prin modul în care își plătesc taxele și impozitele.

De asemenea, Petru Rotaru a adresat un mesaj de felicitare funcționarilor fiscali de ziua lor profesională, subliniind rolul autorității fiscale, inclusiv în procesul de integrare europeană și nemijlocit în transpunerea și implementarea legislației UE, menționând: „1 iulie este o perioadă potrivită pentru a trage linia și a face anumite bilanțuri. Totodată, este foarte important de a stabili prioritățile. Serviciul Fiscal de Stat la 34 de ani a dat dovadă de perseverență în muncă, aptitudini și dăruire. Faptul că noi astăzi nu mai avem nici o relație în ceea ce privește raportările pe suport de hârtie, faptul că 60% din servicii sunt digitalizate, și faptul că avem încasările în termen în măsură deplină în buget – este meritul domniilor voastre”.

Reiterăm că, certificatele sunt înmânate anual în conformitate cu Ordinul SFS nr. 09 din 09.01.2024 cu privire la aprobarea Regulamentului aferent stimulării morale (non-financiare) a contribuabililor onești, iar lista acestora poate fi accesată aici.

Total
0
Shares
Total
0
Share