Politică

Litvinenco propune o lege prin care vrea să-l destituie pe procurorul general care a fost selectat de Guvernul Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Legea Procuraturii ar putea fi modificată, astfel încât Consiliul Superior al Procurorilor ar putea sancționa activitatea procurorului general, actualul fiind selectat chiar de către Guvernul Maia Sandu.

Ministrul Justiției, totodată deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Sergiu Litvinenco, a anunțat astăzi, într-un briefing de presă, că a înregistrat în Parlament un proiect de lege care vine să modifice Legea cu privire la Procuratură în sensul includerii unor măsuri de evaluare și sancționare a procurorului general la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, transmite MOLDPRES.

Oficialul a declarat că în acest moment nu este posibilă o eventuală sancționare a procurorului general.

„Proiectul de lege înregistrat stabilește un echilibru între drepturile și obligațiile procurorului general. Prevederile existente în acest moment în legea cu privire la procuratură nu îl responsabilizează pe procurorul general”, a spus Litvinenco.

Potrivit acestuia, modificările care vor fi aduse la Legea Procuraturii nu afectează independența acestei instituții, „măsura de sancționare a activității procurorului general fiind luată de Consiliul Superior al Procurorilor”.

Litvinenco a specificat că necesitatea unui astfel de proiect de lege este dată de rezultatul alegerilor parlamentare anticipate, în care cetățeni au votat împotriva nedreptăților, “inclusiv împotriva inactivității procurorului general”.

Amintim că actualul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a fost numit în funcție în baza concursului de selectare organizat chiar de către Guvernul Maia Sandu, comisia fiind prezidată de Olesea Stamate, actuala deputată și consilieră a președintelui Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.